jueves, 7 de agosto de 2014

Sinergia entre millora contínua i senderisme

Fa temps que venim observant la col.lecció de compatibilitats entre la millora contínua i el senderisme. No voldriem ser pedants però si comunicar que he hi ha evidència suficient d'equilibri entre feina i capacitat de renovació a través del senderisme.

Possiblement molts de nosaltres ens hem vist obligats a innovar en aquests temps de catorze anys que ja portem de segle XXI. La informació juga un paper rellevant, com ha estat sempre. Les eines de comunicació i la transversalitat han posat en fora de joc alguns sectors per bé que s'en han creat de nous. Les regles de joc ja no són permanents, en conseqüència, el canvi és la constant. Vivim en una nova era rica en règim transitori on la permanència ja no existeix. Potser cal buscar més en la flexibilitat i deixar la plasticitat. Fem coses noves i diferents cada dia ja que el mercat així ho demanda. Hi ha noves i diferents oportunitats que costa trobar. És cert que les empreses d'èxit valoren cada dia més a les persones, persones clients, persones empleades i que mantenen relacions entre persones.

Tot canvi és trencador però en tot canvi hi ha oportunitat. La oportunitat es pot obtenir a través d'eines. Hi ha una eina clau: la millora contínua. Per què fer un cim i renunciar a les comoditats del sofà? En el cim d'una muntanya hi ha qui no hi veus res, i en el camí només dificultats, inclemències de la metereologia i riscos; hi ha altres grups de persones que m'han ensenyat que en aquest afer hi ha: objectius, recursos, energia, oportunitat, entrenament, rigor, fer empresa, temps, comunicació social, qualitat, medi ambient, seguretat i altres recompenses sobre les que no cal extendren's. Qui té la raó?

Hi ha conceptes, com per exemple en el món de la mecànica, que provenen dels temps antics i que ara per ara segueixen vigents, per exemple: la roda, la palanca, els engranatges, els mecanismes, les màquines, l'electricitat, etc. però altres conceptes són més efimers.

Des de alsutecnic treballem en la difusió, informació i formació de la millora contínua com a eina clau per avançar i mantenir un posicionament dinàmic. La metodologia de la millora contínua és universal i fins fa ben poc no s'ensenyava a les escoles ni a la universitat aquest enginy de màxima potència i a l'hora pràctic i elemental en els seus principis bàsics. 

La metodologia de la millora contínua s'aparta del àmbit polític, de la religió i de l'esport com a centre i es focalitza en el fet de cercar l'eficàcia dels processos (ja no parlem d'eficiència) que es tenen identificats per a un àmbit i abast concret d'empresa, entesa aquesta en un sentit ampli. Com deiem, en el senderisme hi ha un objectiu ben definit i un camí fet o no fet que pots utilitzar, seguir o millorar (un full de ruta i un track). També en el senderisme hi ha un espai, un temps, uns recursos i un esforç ademés d'un treball individual i col.lectiu per seguir un ritme productiu.

En ocasions ens diuen: "- ¿Qué és esto de la ISO 9001?-"  Doncs això, millora contínua a dojo, espèrit de superació, repte, ànim de fer la feina ben feta i treballar de forma pràctica amb sentit comú.

Desitjem que us agradi el nostre vídeo promocional:









No hay comentarios:

Publicar un comentario